Skip to main content

Blokfløjte

Hvad er historien bag blokfløjten?
Blokfløjten er et godt begynderinstrument. Du kan hurtigt lære at spille melodier på den, og den er let at holde og have med i skoletasken. Den er også relativ billig at anskaffe.
Helt fra middelalderen har blokfløjten været et populært instrument. På italiensk kom den til at hedde flauto dolce – det betyder blid fløjte, og særligt i renæssance- og baroktiden blev der skrevet meget musik for blokfløjten. 
Den mest kendte blokfløjte er sopranfløjten, men i blokfløjtefamilien findes også alt-, tenor- og basfløjten. Alle fløjterne har forskellige toneomfang. 

Hvor gammel skal man være for at begynde til blokfløjte?
Du kan starte fra du er ca. 7 år og opefter. Men med hjælp og støtte hjemmefra kan du måske starte tidligere. 
I musikskolens instrumentværksted for elever i 1.-3. klasse lærer du at spille lidt blokfløjte sideløbende med andre instrumenter. Det kan være et godt sted at starte. 
Efter værksted kan du evt. fortsætte med blokfløjte på hold, eller du kan gå til individuel undervisning. Du kan dog også starte til blokfløjte uden at have gået til instrumentværksted.

Hvordan anskaffer jeg en blokfløjte?
Du kan købe en sopranfløjte af plast gennem musikskolen. Får du lyst til at anskaffe en træfløjte, skal den være med barokgreb. Din lærer kan vejlede dig om køb. 
Har du en blokfløjte i forvejen, kan din lærer tjekke, om den kan bruges. 

Hvordan er undervisningen i blokfløjte?
I undervisningen spiller vi mange forskellige slags melodier på blokfløjten. Det kan være sange, filmmusik, pop og klassisk musik m.m. Du lærer også noder, rytmer og teknik. 
Senere kan du supplere sopranfløjten med større modeller som alt- eller tenorblokfløjten.
At spille blokfløjte kan også være et godt springbræt til andre blæseinstrumenter.
Grebene (fingersætningen på fløjten) er næsten de samme på tværfløjte, klarinet og saxofon.

Et dejligt stykke musik med fokus på blokfløjten:

Sammenspil:
Du kan f.eks. gå til blokfløjte på hold med 2-5 elever, der spiller sammen. Eller du kan gå til individuel undervisning, hvor du spiller sammen med din lærer. 
Måske kan din lærer af og til arrangere sammenspil med andre elever, der går til guitar eller klaver, som passer godt sammen med fløjten.
Der er også mulighed for at spille blokfløjte ved musikskolens forskellige arrangementer og workshops, hvor mange elever spiller sammen.
Efter flere års undervisning kan du komme med i orkestret Favrskov Unplugged.

Vælg

Tilmeld
Blokfløjte
Priser sæson 2022/2023

Individuel (1 pers.)
25 min. pr. lektion
1.118 kr.
Duo-hold (2 pers.)
30 min. pr. lektion
765 kr.
Basis-hold (3-5 pers.)
40 min. pr. lektion
599 kr.
Administrationsgebyr årligt
100 kr.

Mere musik til samme pris
Er du vild med musik og har du lyst til at spille og synge sammen med andre? Går du til et instrument/sang (individuel/duo-hold/basis-hold) er du velkommen på vores ekstra tilbud - bl.a. kor og sammenspil. Læs mere her.

Mere individuel tid
Ønsker du mere tid til din undervisning kan du tilkøbe 10 min. ekstra. Her tilmelder du dig.

Alle priser er opgivet pr. rate. Der er 4 rater på et år.
Back to top