Skip to main content

Trompet

Hvad er historien bag trompeten, hvilken slags instrument er trompeten:
De tidligste trompeter blev brugt som signalinstrumenter, men i dag bruges trompeten i alle slags orkestre som symfoni- og blæseorkestre, jazz, rock, latin, big band og danseorkestre. Trompeten er et af de højst klingende messinginstrumenter. 
Mange starter på en cornet. Cornetten er lidt mindre og kortere end en trompet og lettere at løfte. Cornetten anvendes hovedsageligt i Brass bands. Grundlæggende er blæseteknikken den samme på alle messinginstrumenterne. Læberne frembringer lyden og instrumentet fungerer som en forstærker. Forældre kan/vil få instruktion til at håndtere øvetiden hjemme. 
Musikskolen råder over få trompeter, der kan lejes ud til elever.

Hvor gammel skal man være for at begynde til trompet:
Fra 7-8 år

Hvordan er undervisningen til trompet?
I begyndelsen starter vi med at lære at holde rigtigt på trompeten og få lyd på mundstykket sådan at vi kan få lyd igennem trompeten, men skal nemlig ikke bare puste. Derudover kigger vi også på nodeteori, så vi hurtigt kan komme igang med at spille musik. Undervisningen tilrettelægges, så den passer lige netop til dig og dit niveau. Du vil komme til at stifte bekendtskab med musikkens verden på mange måder – det kan f.eks. være gennem rytmetræning, sammenspil, musikforståelse eller ved at skabe din egen musik. 

Et dejligt stykke musik med fokus på trompeten:

Vælg

Tilmeld
Trompet
Priser sæson 2022/2023

Individuel (1 pers.)
25 min. pr. lektion
1.118 kr.
Duo-hold (2 pers.)
30 min. pr. lektion
765 kr.
Basis-hold (3-5 pers.)
40 min. pr. lektion
599 kr.
Administrationsgebyr årligt
100 kr.

Mere musik til samme pris
Er du vild med musik og har du lyst til at spille og synge sammen med andre? Går du til et instrument/sang (individuel/duo-hold/basis-hold) er du velkommen på vores ekstra tilbud - bl.a. kor og sammenspil. Læs mere her.

Mere individuel tid
Ønsker du mere tid til din undervisning kan du tilkøbe 10 min. ekstra. Her tilmelder du dig.

Alle priser er opgivet pr. rate. Der er 4 rater på et år.
Back to top