Skip to main content

Basun/trombone

Hvad er historien bag Basun/trombone? 
Trombonen (også kaldet basun eller trækbasun) hører til blandt de dybe messingblæseinstrumenter. Det er et gammelt instrument som har eksisteret siden 1500-tallet.
Grundlæggende er blæseteknikken den samme på alle messinginstrumenterne, det er nemlig læberne som vibrerer der frembringer tonen. Basunen skiller sig dog ud fra de andre messinginstrumenter ved, at være det eneste som ikke har ventiler men i stedet har et træk. Der findes forskellige størrelser af basuner, hvoraf tenortrombonen er den mest almindelige.
Der er rig mulighed for at komme til at spille sammen med andre, da basunen bliver brugt både indenfor rytmisk og klassisk musik og indgår i de fleste orkestre fx symfoni- og harmoniorkestre, garder, brass bands, big bands m.m.

Hvor gammel skal man være for at begynde til trækbasun: 
De fleste starter når de er 9-10 år gamle, men man kan også godt starte før, da der også findes mindre basuner.

Hvordan er undervisningen til Basun/trombone?
Først og fremmest lærer man at få lyd ud af instrumentet, og derefter begynder man at lære flere og flere toner, så man kan spille forskellige små melodier. Undervisningen tilrettelægges, så den passer lige netop til dig og dit niveau. Du vil komme til at stifte bekendtskab med musikkens verden på mange måder – det kan f.eks. være gennem rytmetræning, sammenspil, musikforståelse eller ved at skabe din egen musik. (generel beskrivelse, der kommer til at gå igen på instrumenter og hold).

Et dejligt stykke musik med fokus på trombone: 

Sammenspil:
Der oprettes gerne sammenspilsgrupper efter behov og niveau.

Der undervises desuden også i de andre dybe messinginstrumenter heraf althorn, bariton, euphonium og tuba.

Vælg

Tilmeld
Basun/trombone
Priser sæson 2022/2023

Individuel (1 pers.)
25 min. pr. lektion
1.118 kr.
Duo-hold (2 pers.)
30 min. pr. lektion
765 kr.
Basis-hold (3-5 pers.)
40 min. pr. lektion
599 kr.
Administrationsgebyr årligt
100 kr.
Mere musik til samme pris
Er du vild med musik og har du lyst til at spille og synge sammen med andre? Går du til et instrument/sang (individuel/duo-hold/basis-hold) er du velkommen på vores ekstra tilbud - bl.a. kor og sammenspil. Læs mere her.

Alle priser er opgivet pr. rate. Der er 4 rater på et år.
Back to top