Skip to main content Skip to footer

Find den undervisning, du er interesseret i

Her kan du skrive dig på venteliste til lige netop det fag, du ønsker - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Violin

Violinen er det mindste strygeinstrument. Den bruges særligt til at spille klassisk musik og folkemusik..

Tilmeld dig (helt uforpligtende) i bunden af siden, hvis du gerne vil høre mere - så kontakter vi dig, når vi har et relevant tilbud til dig.

Hvor gammel skal man være for at begynde til violin?
Børn kan starte fra de er cirka fire år, alt efter hvilket barn det handler om. Ingen børn er heldigvis ens, og det vigtigste er at dit barn er klar og synes, det er sjovt. Det vil vi som lærere kunne afgøre efter et par prøvegange. De fleste store violinvirtuoser startede meget tidligt, men det er ikke nødvendigt for at blive meget dygtig. Det vigtigste er, at man øver sig, efter man er begyndt til undervisningen

Undervisningen
Det første du skal lære er at stå rigtigt med violinen og spille på løse strenge. Så er det vigtigt at spille skalaer (en stigende tonerække). Du kommer hurtigt til at spille små enkle kendte melodier. Jo mere du øver dig der hjemme, jo hurtigere kommer du til at spille sværere stykker. Så er det også meget sjovere for dig og for din lærer.

Violinen er et vanskeligt instrument at lære, og vi siger, at den har en stejl indlæringskurve i starten. Det betyder at det kræver meget tålmodighed og øvning. Til gengæld er det en kæmpe gave, at kunne mestre et så udtryksfuldt instrument som violinen er.