Skip to main content Skip to footer

Tværfløjte

Instrument: 
Tværfløjte

Hvad er historien bag tværfløjten, hvilken slags instrument er tværfløjten:
Tværfløjten hører til træblæserfamilien, da den oprindeligt blev lavet af træ. Men i 1800-tallet blev den ændret til sølv for at kunne høres i symfoniorkestrene, som blev større og større. Tværfløjten er god at spille melodier på  -  uanset genre. Tonen frembringes ved at man blæser en luftstrøm mod mundstykkets skarpe kant – som at blæse i en flaske.

Hvor gammel skal man være for at begynde til tværfløjte:
Fra 9 år

Hvordan er undervisningen til tværfløjte?
Du lærer at blæse på fløjten og spille små melodier. Undervisningen tilrettelægges, så den passer lige netop til dig og dit niveau. Du vil komme til at stifte bekendtskab med musikkens verden på mange måder – det kan f.eks. være gennem rytmetræning, sammenspil, musikforståelse eller ved at skabe din egen musik.

Du kan vælge mellem individuel undervisning eller undervisning på et duo- eller basishold. Individuel undervisning er 25 min. om ugen. Her tilrettelægger din lærer undervisningen, så den passer præcis til dig.
Vælger du undervisning på hold, er I 2 elever i 30 minutter eller 3-5 elever i 40 minutter pr. uge. Her arbejder I ofte med samme stof, nogle gange hver for sig, og alle lærer at lytte til hinanden. Når vi skal sammensætte et hold kigger vi på alder og niveau. Dvs. vi kan oprette duo- eller basishold, når det er muligt at finde en anden elev, der passer m.h.t. alder og niveau.

Et dejligt stykke musik med fokus på tværfløjte:

Sammenspil:
Du kan spille sammen med andre elever i orkestret Favrskov Unplugged eller sammen med andre instrumentalelever.