Skip to main content Skip to footer

Elbas

Hvad er historien bag el-bassen: 
Elbassen (også kaldet basguitar) blev udviklet i 1951 som en slags videreudvikling af kontrabassen. Den elektriske bas stemmes som en kontrabas, men holdes som en guitar. De fleste el-basser er forsynet med fire strenge, men der findes andre varianter.    
En fordel ved den elektriske bas er, at den kan spille højt og dermed ikke overdøves af fx trommer, og så er den lidt nemmere at spille på end en kontrabas. Som bassist leverer man de dybeste toner og lægger fundamentet for bandet, men man kan også spille akkorder, melodier og improvisere. 
Bassen udgør sammen med trommerne desuden det rytmiske fundament for ethvert band. Så spiller du bas, kan du derfor altid finde nogen at spille sammen med!

Hvor gammel skal man være for at begynde:
Fra 8 år

Hvordan er undervisningen til el-bas:
Det er ikke svært at komme hurtigt i gang med at lære at spille el-bas. Du lærer at spille til sange, du lærer små bas-temaer, tonenavnene samt at læse efter tabulatur og becifringer.
Undervisningen tilrettelægges, så den passer lige netop til dig og dit niveau. Du vil komme til at stifte bekendtskab med musikkens verden på mange måder – det kan fx være gennem rytmetræning, sammenspil, musikforståelse eller ved at skabe din egen musik.

Du kan vælge mellem individuel undervisning eller undervisning på et duo- eller basishold. Individuel undervisning er 25 min. om ugen. Her tilrettelægger din lærer undervisningen, så den passer præcis til dig.
Vælger du undervisning på hold, er I 2 elever i 30 minutter eller 3-5 elever i 40 minutter pr. uge. Her arbejder I ofte med samme stof, nogle gange hver for sig, og alle lærer at lytte til hinanden. Når vi skal sammensætte et hold kigger vi på alder og niveau. Dvs. vi kan oprette duo- eller basishold, når det er muligt at finde en anden elev, der passer m.h.t. alder og niveau.

Et dejligt stykke musik med fokus på el-bassen:


Sammenspil:
At spille bas er især sjovt i forhold til sammenspil. Du kan spille sammen med andre elever på musikskolens sammenspilshold eller sammen med andre instrumentalelever.