Skip to main content Skip to footer

Guitar

Hvad er historien bag guitaren, hvilken slags instrument er guitaren:
Guitaren er et strengeinstrument med 6 strenge, der har rødder helt tilbage til 2500 f. kr. I dens nuværende form har vi kendt den siden 1700-tallet. Man spiller på guitaren med højre hånds fingre eller med et plekter, mens man griber tonerne med venstre hånds fingre på gribebrættet. Guitaren kan enten bruges sammen med andre, eller man kan spille for sig selv. Den er rigtig velegnet til sammenspil, fordi man både kan spille melodi, akkorder og bas på den. Som guitarist kan du både være i baggrunden og backe de andre op – eller du kan være i front og spille solo.

Hvor gammel skal man være for at begynde til guitar:
Fra 8 år

Hvordan er undervisningen til guitar?
Du lærer at spille både melodier og akkorder, efter noder, tabulator eller på øret. Undervisningen tilrettelægges, så den passer lige netop til dig og dit niveau. Musikken kan være gammel eller ny og vi bruger Youtube, Spotify eller andre medier. Du har selv mulighed for at komme med forslag til den musik vi skal spille. Guitaren har været populær i mere end 500 år, så der er nok at vælge imellem! 
Du bør selv have en guitar, så du kan øve hjemme. I starten kan den evt. lejes af musikskolen.

Du kan vælge mellem individuel undervisning eller undervisning på et duo- eller basishold. Individuel undervisning er 25 min. om ugen. Her tilrettelægger din lærer undervisningen, så den passer præcis til dig.
Vælger du undervisning på hold, er I 2 elever i 30 minutter eller 3-5 elever i 40 minutter pr. uge. Her arbejder I ofte med samme stof, nogle gange hver for sig, og alle lærer at lytte til hinanden. Når vi skal sammensætte et hold kigger vi på alder og niveau. Dvs. vi kan oprette duo- eller basishold, når det er muligt at finde en anden elev, der passer m.h.t. alder og niveau.

Et dejligt stykke guitarmusik (youtube video):


Sammenspil:
Du kan fx spille sammen med andre elever i orkestret Favrskov Unplugged eller sammen med andre instrumentalelever.