Skip to main content Skip to footer

Trommer/Slagtøj/Marimba

Hvad er historien bag Trommer/Slagtøj/Marimba? 
Slagtøjet har sine rødder fra mange forskellige steder: Stortromme og lilletromme kommer fra militæret i Europa, bækkener fra Tyrkiet, toms fra Kina, hihat fra USA. Man er stadig i tvivl om marimbaen kom fra Asien eller Afrika. Hi-hatten blev opfundet i 1931, så det er der, vi første gang ser det trommesæt, vi kender i dag.

Hvor gammel skal man være for at begynde til Trommer/Slagtøj/Marimba: 
8 år

Hvordan er undervisningen til Trommer/Slagtøj/Marimba?  
I undervisningen bliver der lagt vægt på at udvikle den enkelte elevs potentiale på en inspirerende og pædagogisk måde. Underviseren inddrager som regel eksempler på musik, som eleverne selv holder af, fordi det bliver mere vedkommende for eleven at spille yndlingsnummeret.
En del af underviserens rolle er desuden at udvide elevernes horisont, så derfor præsenteres eleverne også løbende for nye genrer og musikstykker. Undervisningen tilrettelægges, så den passer lige netop til dig og dit niveau. Du vil komme til at stifte bekendtskab med musikkens verden på mange måder – det kan fx være gennem rytmetræning, sammenspil, musikforståelse eller ved at skabe din egen musik. 

Du kan vælge mellem individuel undervisning eller undervisning på et duo- eller basishold. Individuel undervisning er 25 min. om ugen. Her tilrettelægger din lærer undervisningen, så den passer præcis til dig.
Vælger du undervisning på hold, er I 2 elever i 30 minutter eller 3-5 elever i 40 minutter pr. uge. Her arbejder I ofte med samme stof, nogle gange hver for sig, og alle lærer at lytte til hinanden. Når vi skal sammensætte et hold kigger vi på alder og niveau. Dvs. vi kan oprette duo- eller basishold, når det er muligt at finde en anden elev, der passer m.h.t. alder og niveau.

Hvad er karakteristisk når man starter med at lære at gå til Trommer/Slagtøj/Marimba?
Der er rig mulighed for at dyrke både rytme og melodi inden for både rytmisk og klassisk musik. Eleven bliver indført i slagtøjets grundlæggende teknik, og lærer at spille efter noder, becifringer (akkorder) og gehør samt at improvisere. Vi kommer omkring genrer som Rock, funk, latin, jazz, heavy, soul, klassisk, folk og stomp.
Begynderelever vil ofte blive tilbudt at starte på Favrskov Drummers (i Hadsten), som er et slagtøjshold, hvor rytmer indlæres via mange forskellige slagtøjsinstrumenter, bl.a. marchtrommer, stomp-instrumenter m.m.

Et dejligt stykke musik med fokus på Marimba:
Trommer:
Marimbaorkester:

Sammenspil:
Der er sammenspilshold i gang, hvor vi hovedsageligt spiller på tasteinstrumenter (Marimba, Xylofon og Vibrafon). Går du til et slagtøjsinstrument, er der gode muligheder for at du, sammen med din lærer, kan finde andre ligesindede og danne et orkester/band.